Parkeren op Heraklion Airport

Op het vliegveld van Heraklion kun je prima parkeren. Als je van de E75 komt, de hoofdweg om het vliegveld binnen te rijden, kun je kiezen tussen short en long term parking.

Kort parkeren

De short term parking is heel dichtbij de terminal, op loopafstand van de aankomst en vertrekgebieden. Er is dan ook geen shuttle bus. Je kunt bagage trolleys gebruiken om zware koffers te verplaatsen.

Er zijn 500 parkeerplaatsen voor kort parkeren, welke gratis zijn! Hier kun je ook mensen ophalen en afzetten die aankomen of vertrekken. Op deze ‘kiss & ride’ van Heraklion Airport mag je de auto echter niet parkeren. Als je je auto verlaat dan zal de beveiliging je auto weghalen onder het mom van openbare veiligheid. Dit gebeurt op de meeste vliegvelden in Europa.

Lang parkeren

Er zijn genoeg bedrijven die lang parkeren op Heraklion Airport aanbieden. Doordat er een flink aantal aanbieders zijn, zijn de prijzen vrij laag. Toch staat de auto er veilig. De prijzen zijn lager dan bij andere vliegvelden in Europa en je kunt ook van tevoren reserveren. Er is ook parkeergelegenheid op loopafstand van het vliegveld zelf, om dit terrein staat een hek en er zijn nachtpatrouilles. Je kunt online betalen.